Midden in Katwijk ligt een unieke mogelijkheid om binnen een steeds verder verstedelijkende gemeente een stadspark te creëren voor alle Katwijkers. De Kwakelwei is één van de laatste stukjes binnenstedelijk, open groen dat onze gemeente rijk is en het naastgelegen monumentale Heerenschoolbos heeft een prachtige rijke historie. Stichting Vrienden van het Rijn Park Katwijk heeft de wens om deze twee gebieden groen te houden en samen te voegen tot een park voor heel de gemeente.

Links de Kwakelwei, één van de laatste open en groene gebieden in Katwijk. Rechts het monumentale Heerenschoolbos met haar rijke historie.

Een rustpunt waar natuur, cultuur, educatie en recreatie samenkomen.

Katwijk groeit en de behoefte aan woningen is groot. We moeten er echter voor waken dat de (terechte) roep om woningen de behoefte aan een gezonde, prettige leefomgeving overstemt en dat dit decennium de boeken in gaat als de periode waarin Katwijk definitief een versteende stad werd. Een groene leefomgeving en een plek om tot rust te komen zijn belangrijk voor ons welzijn en ons woongenot. Vrienden van het Rijn Park ziet unieke mogelijkheden om van dit gebied een veelzijdig en aantrekkelijk park te maken.

Een oase van rust, laten we dat zo houden!

Veel elementen zijn al aanwezig om van dit gebied een plek te maken waar je kunt leren over natuur en historie, genieten van de mooie natuur en de dieren op de dierenweide en waar natuur-educatieve projecten gestalte kunnen krijgen. Stichting vrienden van Het Rijn Park is momenteel bezig om haar visie op papier te zetten. Via deze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen en kunt u kennis nemen van de rijkdom en de mogelijkheden van dit gebied.

Vindt u het ook belangrijk om dit gebied groen te houden? Meld u dan aan als Vriend van het Rijnpark. Dat kost u niets en u krijgt elk kwartaal onze nieuwsbrief toegestuurd.

Hoe meer vrienden, hoe sterker we staan.

Stuur een mail naar rijnparkkatwijk@gmail.com om u aan te melden. Wij kunnen uw steun goed gebruiken!

Een eeuwenoud beeld van een riviergod kan onderdeel zijn van een culturele wandeling.

Rijn Park nieuws